Na powitanie Państwa Młodych i ich Gości zapewniamy:

     * kieliszek wina musującego z truskawkami,
*  powitanie chlebem i solą.

Menu ułożone jest dla każdej Pary indywidualnie,
z uwzględnieniem Państwa gustu i upodobań:

 

 

 

Menu standardowe – 120 zł na osobę:

  • Pięć dań ciepłych, trzynaście przekąsek,napoje ciepłe – bez ograniczeń,
  • napoje zimne – litr soku i litr napojów gazowanych na osobę.

DZIECI – menu dostosowane do dziecięcych gustów

  • do lat trzech - bezpłatnie
  • do lat 12- koszt - 45,00 zł

Atrakcje dodatkowe:

  • stół wiejski - 10,00 zł za osobę
  • stół biesiadny – różne rodzaje pierogów, bigos - 9,00 zł za osobę
  • stół deserowy - ciasta i owoce- 20,00 zł za osobę
  • pieczone prosię – 15,00 zł za osobę
  • fontanna czekoladowa- dla 100 osób- koszt 400,00 zł
  • GRILL – 25,00 zł za osobę

PROPOZYCJE DAŃ OBIADOWYCH – MENU STANDARDOWE

ZUPA

  • Rosół tradycyjny z makaronem
  • Zupa -krem pomidorowy z kluseczkami naleśnikowymi z bazylią
  • Zupa-krem z białych warzyw z grzankami
  • Włoska Minestrone
  • Żurek tradycyjny jajkiem i kiełbasą
  • Chłodnik tradycyjny-sezonowo
  • Chłodnik z ogórków z orzechami włoskimi-sezonowo

DANIE GŁÓWNE

  • Schab podawany z sosem kurkowym
  • Pierś drobiowa w sosie śmietanowo-serowym z pieczarkami
  • Roladki nowozelandzkie ze schabu
  • Devolaille z chorizo i serem
  • Roladki a’la saltimbocca z sosem śmietanowym
  • Zrazy staropolskie z ogórkiem i boczkiem z sosem pieczeniowym
  • Roladki drobiowe faszerowane gorgonzolą w sosie szpinakowym

DODATKI DO DANIA GŁÓWNEGO

  • Ziemniaki z koperkiem
  • Dziki ryż
  • Pure ziemniaczane
  • Kasza gryczana
  •  Kopytka
  • Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i sosem winegret
  • Mix sałat z octem balsamicznym i żurawiną
  • Warzywa blanszowane
  • Sałatka z buraczków z rodzynkami
  • Surówka z czerwonej kapusty

 

PRZEKĄSKI ZIMNE

  • Talerz mięs pieczonych: schab, karczek, baleron białoruski
  • Schab faszerowany morelami i suszoną śliwką
  • Kurczak na pomarańczach podawany z żurawiną
  • Udziec z indyka faszerowany riccottą i pomidorami suszonymi
  • Pasztety podawane z chrzanem i ćwikłą
  • Warkocz mięsny w cieście (ciasto nadziane mięsem z indyka, schabem, boczkiem i polędwiczkami wieprzowymi)
  • Kurczak faszerowany śliwką
  • Rolada z kurczaka z suszonymi pomidorami
  • Galantyna drobiowa w trzech smakach: z kaparami, szpinakiem i pomidorkami suszonymi
  • Schab faszerowany figami i migdałami
  • Rolada wieprzowa ze szpinakiem
  • Talerz wędlin i mięs pieczonych z chrzanem i ćwikłą
  • Półmisek wędlin z piklami
  • Półmisek pasztetów z żurawiną
  • Opiekana golonka z musem chrzanowym

 

PRZEKĄSKI NA SZTUKI -1 SZ/OS.

  • Pomidory faszerowane pastą serowo-czosnkową
  • Cytryny faszerowane sałatką z krewetek lub inną
  • Roladki szynkowe z sałatką jarzynową
  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym
  • Jajka faszerowane musem kurkowym
  • Jajka faszerowane pstrągiem na sosie szczypiorkowym
  • Jajka faszerowane pastą z łososia
  • Jajka w koszulce łososiowej na sosie chrzanowym
  • Tymbaliki z jajkiem przepiórczym i kawiorem
  •  Melon z szynką staropolską
  •  Tymbaliki drobiowe

 

DANIA RYBNE

  • Śledzie w salsie paprykowej
  • Ryba po grecku lub japońsku
  • Śledzie pod pierzynką
  • Śledzie korzenne w sosie curry
  • Śledzie tradycyjne z cebulką
  • Śledzie w śmietanie z jabłkami
  • Śledzie „Kresowe” z pomidorami
  • Śledzie po kaszubsku
  •  Pstrąg faszerowany pomidorkami suszonymi lub rodzynkami

DANIA CIEPŁE SERWOWANE

  • Pierś drobiowa zapiekana z boczkiem i mozarellą na sosie ziołowym
  • Barszcz czerwony z krokietem lub pasztecikiem
  • Gulasz a'la Beouf Strogonow
  • Szaszłyki drobiowe z warzywami
  • Filet ze schabu w sosie cytrynowym
  • Ragou wieprzowy z warzywami
  • Schab faszerowany szparagami
  • Grillowany karczek w sosie z zielonego pieprzu
  • Forszmak tradycyjny
  • Półmisek pierogów opiekanych
  • Kartacze z mięsem i sosem pieczarkowym
  • Półmisek kęsków drobiowych z ziemniakami opiekanymi (skrzydełka, pałki, pierś w sezamie, mini szaszłyki)
  •  Gulasz a'la Beouf Strogonow

SAŁATKI

  • Sałatka Kolorowa (pomidorki koktajlowe, szynka, papryka, seler naciowy, ser feta)
  • Sałatka Fiodora z kawiorem (jajko, ser żółty, szynka, marchew, groszek, pomidor, kawior)
  • Sałatka Gyros (kurczak, ogórki, cebula, kukurydza)
  • Sałatka Caprese
  • Sałatka Waldorf Astoria z kurczakiem
  • Sałatka szparagowa w sosie śmietanowo-cytrynowym -sezonowo
  • Sałatka z mozzarellą, truskawkami i młodym szpinakiem-sezonowo
  • Sałatka Grecka
  • Sałatka Delicja z kurczakiem (kukurydza, kurczak, ser żółty, orzechy nerkowca, jajka)
  • Sałatka Brokułowa z prażonymi płatkami migdałów (brokuły, rzodkiewki, jajka, sos jogurtowy)

 

DANIA PREMIUM – DOPŁATA – 5,00 ZŁ DO KAŻDEGO Z DAŃ OD OSOBY

ZUPY

  • Zupa krem z cukinii lub dyni z czipsami z salami lub grzankami
  • Zupa borowikowa tradycyjna
  • Zupa " Leśna" z łazankami
  • Zupa kurkowa z kminkiem
  • Krem z pieczonych pomidorów podany z ryżem jaśminowym i listkami bazylii

 

DANIA OBIADOWE

  • Indyk nadziewany grzybami z sosem borówkowo chrzanowym / Ziemniaki pieczone / Mix sałat z sosem vinegret
  • Dorsz zapiekany z serem feta i pomidorem | Dziki ryż | Mix sałat z sosem vinegret
  • Polędwiczki wieprzowe z jabłkami lub borowikami w sosie śmietanowym |
    Polędwiczka duszona ze smazonym jabłkiem w sosie śmietanowym lub polędwiczki podane z borowikami | Dziki ryż | Mix sałat z sosem vinegret
  •  Pierś z kaczki w sosie sojowo-miodowym z sezamem | Kluseczki kładzione | Surówka
  • Policzki wołowe w sosie własnym | Ziemniaki gotowane,kasza gryczana lub kopytka | Surówka
  • Łosoś zapiekany z koperkiem i cytryną na warzywach | Ryż lub kasza Bulgur
  • Sola z cukinią na placuszkach warzywnych zapiekana z serem |Ryż | Mix sałat z sosem vinegret

 

MIĘSA I PRZEKĄSKI MIĘSNE

  • Polędwiczki faszerowane borowikami
  • Polędwiczki faszerowane szałwią i serem zawijane w boczku
  • Polędwiczki wieprzowe marynowane w sosie winegret na pomidorach
  • Medaliony wieprzowe z musem brokułowym

 

PRZEKĄSKI RYBNE

  • Roladki z łososia z kremem chrzanowym
  • Łosoś Królewski marynowany w koprze
  • Rolada łososiowo-szpinakowa
  • Roladki z łososia i papryki z chrzanowym kremem
  • Carpaccio z łososia z kaparami, oliwkami i cytryną

 

DANIA CIEPŁE SERWOWANE

  •     Dorsz na warzywach z sosem porowym, podawany z ryżem

 

 

Skontaktuj się z nami!

Poznaj szczegóły oferty!!!

603 228 603

info@catering-lublin.pl

www.catering-lublin.pl