WIECZERZA WIGILIJNA
Zupy/Dania ciepłe
- Wigilijna zupa rybna
- Zupa grzybowa czysta z łazankami
- Barszcz czerwony z pierogami z kapustą i grzybami
- Pierogi z grzybami i kaszą gryczaną
- Kapusta postna z fasolą
- Wigilijne gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami
- Panierowane kapelusze pieczarek podawane z sosem tatarskim
- Filety z karpia smażone
- Wigilijny bigos ze śliwkami
- Panierowany karp
- Ryba pod chrzanową pierzynką
- Smażone grzyby w cieście
Przekąski
- Strucla z kapustą i grzybami
- Placuszki z łososiem i kremem chrzanowym
- Roladki z pasztetem i żurawiną
- Talarki z sałatką śledziową z buraczkami
- Rożki naleśnikowe z kremem z pstrąga
- Śledziowe koreczki
- Talarki z czerwonym śledziem
- Rulony warzywne
Mięsa i przekąski mięsne
- Polędwiczki faszerowane borowikami
- Schab faszerowany figami i migdałami
- Szynka pieczona z piklami
- Roladki z kurczaka z serem, bazylią i suszonymi pomidorami
- Schab faszerowany ze szpinakiem i omletem
- Polędwiczki faszerowane szałwią i serem zawijane w boczku
- Pasztety pieczone z sosem chrzanowym i ćwikłą
- Pikantny przekładaniec
Ryby
- Szczupak faszerowany suszonymi pomidorami
- Śledzie pod pierzynką
- Pstrąg faszerowany w galarecie
- Zawijasy z soli z borowikami
- Cytryny faszerowane sałatką z krewetek
- Rolada łososiowo-szpinakowa
- Roladki z łososia i papryki z chrzanowym kremem
- Śledzie po wiejsku z jabłkami w śmietanie
- Tradycyjne śledzie z cebulką
- Ryba po grecku
- Półmisek ryb wędzonych
Sałatki
- Sałatka śledziowa z porem
- Sałatka jarzynowa tradycyjna
- Sałatka a'la Waldorf z wędzonym pstrągiem
- Sałatka z tuńczykiem i kolorowym makaronem
- Sałatka wigilijna
Deser
- Tradycyjna Kutia
- Ciasta świąteczne
- Racuchy drożdżowe z suszonymi śliwkami i kwaśną śmietaną
Napoje
- Kawa, herbata
- Soki owocowe
- Napoje gazowane
- Woda mineralna
- Wino białe i czerwone
- Kompot z suszu
DANIA NA WIELKANOC
Zupy
- Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą
- Barszcz chrzanowy
- Zupa ziołowa z jajkami przepiórczymi
Dania gorące
- Kiełbasa biała z pieca z sosem śmietanowo-cebulowym
- Biała kiełbasa pieczona z suszonymi śliwkami i cebulą
- Szynka pieczona z kaszą gryczaną i grzybami
- Schab faszerowany białą kiełbasą
Mięsa i przekąski mięsne
- Schab pieczony ze śliwką
- Wieprzowa rolada ze szpinakiem
- Polędwiczki wieprzowe faszerowane grzybami
- Warkocz mięsny w cieście
- Szynka z sosem tatarskim i jajkiem
Przekąski
- Jajka wielkanocne z szynką
- Jajka faszerowane pstrągiem na sosie szczypiorkowym
- Tartinki z sałatką jajeczną
- Babeczki z musem z wątróbki i kremem jajecznym
- Jajka faszerowane z pieczarkami
- Jajka w sosie wiosennym
- Tosty z tatarem z łososia
- Pomidory faszerowane pastą serowo-czosnkową
- Jajka gotowane solone na sałacie
- Jajka faszerowane wątróbką
- Szynka nadziewana rukolą
Przekąski rybne
- Śledzie z rodzynkami i pomidorami
- Carpaccio z wędzonego łososia i cytryny
- Jajka w koszulce łososiowej na sosie chrzanowym
Sałatki
- Wielkanocna na kiełkach rzodkiewki
- Ziemniaczana z łososiem
- Z oscypkiem i jajeczkami
- Klasyczna jarzynowa
Ciasta
- Ciasta wielkanocne
Napoje
- Kawa, herbata
- Soki owocowe
- Napoje gazowane
- Woda mineralna
- Wino białe i czerwone

MENU DLA DZIECI - URODZINY*
Obiad
Propozycja I
- Rosół z makaronem
- Pierś z kurczaka z ziemniakami
Propozycja II
- Pomidorowa z ryżem
- Kawałki kurczaka z panierce kukurydzianej
- Frytki
Przystawki dla dzieci
- Ruloniki szynkowe
- Roladki serowe
- Trójkąty z szynką
- "Regaty na liściach salaty"
- "Bardzo dobre muchomory"
- Zielone Kanapeczki
Desery
- Galaretka z owocami
- Lustra z owocami i słodyczami
- Lody z polewą czekoladową i bakaliami
Napoje
- Soki owocowe
- Napoje gazowane
- Woda mineralna
*lub uzupełnienie przyjęcia dla dorosłych
MENU KOMUNIJNE
Danie główne
- Rosół z pierożkami tortellini i zielonym groszkiem
- Roladki z indyka z pesto w sosie z makaronem fettuccini
- Mix sałat w sosie winegret
Przekąski
- Warkocz mięsny w cieście
- Marynowane polędwiczki na pomidorach
- Kurczak faszerowany wątróbką i pistacjami
- Udziec z indyka z suszonymi pomidorkami
- Rolada mięsna ze szpinakiem
- Pomidory faszerowane pastą serowo-czosnkową
- Cytryny faszerowane sałatką z krewetek
Ryby
- Roladki z łososia z kremem chrzanowym
- Śledzie po cygańsku
- Pstrąg faszerowany z rodzynkami
- Łosoś królewski w koprze
Sałatki
- Amerykańska a'la MC'
- Grecka
- Wiosenna z kiełkami
Pieczywo
Ciasto
- Tort Williams
Danie dla dzieci
- Rosół z makaronem
- Pierś z kurczaka z ziemniakami
- Zielony groszek po florencku

